Direktlänk till inlägg 8 januari 2011
Kvällens middag blir
Parmesanfylld kycklingfilé med potatisterrin
4 portioner a 425 kcal, 39% protein, 14 % fett, 47% kolhydrater
500 g kycklingfilé (eg lårfiléer)
salt och peppar
4 msk riven parmesanost
2 dl matl.grädde max 7%
1 msk kycklingfond
Terrin
1 kg potatis (tunt skivad)
2½ dl passerade tomater
1 tsk grönskasfond
1-2 hackade vitlöksklyftor
1 msk franska örter, torkade
salt och peppar
Lägg potatisen i en ugnsform. Koka upp tomat, fond, vitlök och örter. Låt sjuda några minuter. Krydda. Häll detta på potatisen. In i ugnen, 175 grader, 45-55 minuter.
Dela filéerna (eftersom jag gör på bröstfiléer), strö på osten och vik ihop dem. Ställ dem tätt packade i en form. Stek i ugnen 125 grader, 20 minuter. Slå sedan på grädde och fond, grädda i 175 grader ytterligare 10 minuter.
Här får man väl trixa lite eftersom potatisen skall gå i hetare ugn. Kanske köra allt samtidigt men lägga på folie på kycklingen den första tiden.
Få se hur jag gör.