Direktlänk till inlägg 9 oktober 2010
Jag har på prov "bestämt oss" för att testa Priolevas matleveranser. Det är med viss avundsjuka jag läst på flera olika snackställen om hur "de" i storstadsområderna länge har kunna njuta av denna service. Så när tillfälle gavs här i "obygden" *haha* hoppade jag på. -"Dyrt!!!" sa stora T. Men eftersom det är JAG som till största delen står för planering, inköp OCH tillagning av vår mat, så tyckte jag att det var upp till MIG att bestämma huruvida vi skulle nappa på detta.
Sagt och gjort.
Nu har vi fått och smakat vår första leverans av mat, och....OJ va gott! Ja till två tredjedelar gillade jag det verkligen. Den sista tredjedelen var inte så god. Lite smaklös för min del FAST jag spetsade med både purjolök och grädde. *s*
Det vi fick var ingredienser till:
Kycklinggryta med citrus och timjan. (den sista tredjedelen *s*)
Stekt torsk med krämig purjo- och fänkålssås
Tortellini med prosciutto, tomatsalsa och solrosskott. (Guldmedaljen!)
Här är receptet på "guldet" (inga bilder tyvärr):
4 port
4 msk olja
1 morot, riven
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
400 g kross. tomater
1 dl vatten
2 krm örtsalt (jag tog lite midre, vanligt salt)
1/4 - ½ chili (finhackad...jag fegade och tog för lite)
1 citron (1 msk rivet skal)
6 skivor prosciutto
70 g riven parmesan (vem väger sånt?? *s*)
1 kruka basilika (jag tog mindre för basilikan jag fick var inte så fin)
1 ask solrosskott (kul att testa!)
Börja med salsan
Skala och riv en morot, hacka löken, pressa vitlöken.
Hetta upp pannan, tillsätt olivolja och bryn försiktigt morot, lök och vitlök.
Tillsätt tomatpuré, kross tomater, vatten, salt och chili, efter smak.
Skala citronen med potatisskalare och finhacka. Tillsätt detta också.
Koka salsan 15 minuter.
Koka tortellinin enl förpackningen. Skölj solrosskotten och lägg upp i skål.
Dela prosciutton i mindre bitar och bryn dem hastigt i olja.
Lägg pastan i stekpannan, häll på salsan och blanda om.
Toppa med basilikablad och parmesan. Servera med solrosskotten.
MUMS!!
På måndag får vi ingredienser till:
Chili con carne, fullkornsris och vitkålssallad
Limelax med kokos och koriander och broccolibulgur
Avokadosoppa(!!) med dinkelknäcke och gräslökskeso
Det var lite svårt, för att inte säga nästintill omöjligt, att sälja in detta till barnen.
Jag tror inte att det funkar bättre med nästa veckas mat.