Direktlänk till inlägg 3 april 2010
Måste dela med mig av ett recept jag hittat i Laga Lätt nr 8/-07.
Jag hoppas att det är lika gott som det verkar!
Hjortrongino, 4 port
250 g hjortron, färska eller tinade frysta
½ vaniljstång
1 dl grekisk yoghurt
1 tsk flytande honung
1 dl riven vit choklad
Sila av vätskan från de tinade bären. Fördela dem i 4 små portionsglas eller koppar.
Skrapa ur fröna ut vaniljstången, blanda med yoghurt och honung.
Klicka yoghurten över hjortronen.
Strössla över choklad och bränn av det hela med brännare så att du får ett knaprigt täcke.
(Man BORDE väl kunna ställa in dem i HET ugn någon minut också, om glas/koppar tål det?!! För hur många har en brännare???)
************************
135 kcal/port
7 g fett
3 g protein
14 g kolhydrater
************************
Nog låter det som en underbart god dessert så här i påsktider??!!!