Direktlänk till inlägg 15 september 2009
4 port
500g Köttfärs
10 Krossade enbär
3msk Lingonsylt (lågkalori) alternativt lingon
1 Gul lök
1dl Grädde
1 Ägg
Salt & Peppar
Finhacka löken och fräs den mjuk (men inte brun!) i smör. Lägg över i en bunke. Lägg även i de krossade enbären och lingonsylten. Ha i köttfärs, grädde, ägg, salt och peppar. Arbeta färsen tills allt är väl blandat. Forma till järpar och stek dem (ge dem bara stekyta) i smör på medelvärme. Lägg i ugnsform.
Viltsås
4 port
2,5dl Grädde
2msk Koncentrerad vilt -och kantarellfond (alternativt vilt eller kalvfond)
2msk Lingonsylt (Lågkalori, om du vill vara noga)
Timjan och Svartpeppar
Blanda såsingredienserna väl och häll över järparna.
Kör i ugn 225grader i ca 20 minuter.
Recept och bild lånade från Millas mat