Direktlänk till inlägg 7 maj 2009
I brist på inlägg slänger jag in ett efterfrågat recept på smarrig tomatsås till pizza och mycket annat!
1 gul lök
4-5 vitlöksklyftor
2 msk olja
1 burk krossade tomater
1 tsk strösocker
salt
mald svartpeppar
2 tsk oregano (jag tar nog ett par MSK!)
1 lagerblad (jag brukar ta 2-3 st)
3 msk tomatpuré
Hacka och fräs löken mjuk i olja. Häll i tomaterna. Låt puttra 15 minuter. Krydda. Puttra ytterligare 10 minuter. Lägg i lagerblad och oregano. Puttra 15 minuter til,l sen i med tomatpurén. Ta bort lagerbladen före servering.
Jag tyckte det var lite för många moment så jag "puttrar" tomater å lök 15 minuter, sen har jag i allt annat och låter det puttra 25-30 minuter till.
Tycker smaken är lika, om inte godare!