Bidrottningen

Alla inlägg under november 2008

Av Bidrottningen - 12 november 2008 15:50

Satt och kikade lite bland våra gamla bilder och hittade dessa. Jag är ganska konservativ (heter det så??) så fönstren ser lika ut varje år. Jag är VÄLDIGT nöjd med gardinerna i vardagsrummet! Tvekade lite först inför svarta julgardiner men åh så bra det blev!! Har röda paneler bakom så det blir lite mer "juligt". Tyvärr syns ju inte de fina tomtarna ut då men lite får man offra! *s* Tror förresten att de bara är vita på baksidan.

Gardinerna är köpta på Ellos, och jag har sett att de finns där i år också, men de svarta tror jag var slut nu.

Trapp fönstret gillar jag också väldigt mycket trots att det inte är rött.

I köksfönstret har jag julkulor med svensk text (!!) "God jul" som jag köpte på rea på B&W för ...hundra år sedan! Dem är jag rädd om!!

Jul
Av Bidrottningen - 11 november 2008 21:12

Jag fick en stund över på eftermiddagen och bestämde mig för att julpyssla lite. Stora A hade en kompis här, lilla V var hos en kompis och lilla M servade mig med kulor (tills hon hittade rullen med ståltråd och vi blev lite...*hrm* osams  *s*)

Synd nog så tog kulorna slut så jag måste hasa mig iväg till Ica MAXI i morgon och köpa en till förpackning. Sen tänkte jag även köpa en billig ljusslinga och pilla in lamporna mellan kulorna lite här och där. Det blev ju lite "luft" på vissa ställen.

Egentligen skulle det bli en krans, men jag hade ingen, så hittade jag denna stjärna i mina gömmor, inköpt för nåt år sedan på rea på Panduro. Har en till stjärna också men den dekorerar jag nog med nåt annat. Kanske lite granris eller enkvistar. Vi får se.

Jul
Av Bidrottningen - 11 november 2008 21:06

Hittade på ett recept som stora R använde sig av vid en hemläxa i hemkunskap för några år sedan. De blev väldigt goda och tog således slut ganska snabbt! *s*


Receptet kommer från "Två systrars söta" av Lisa och Monica Eisenman. Bilden är vår egen!


Biscotti

ca 45 skorpor


100 g smör eller margarin

2 dl strösocker

3 ägg

7 dl vetemjöl

3 tsk bakpulver

1/2 tsk vaniljsocker

1/2 tsk salt

1 g saffran

100 g vit blockchoklad


·        Sätt ugnen på 175 grader.

·        Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen, ett i taget.

·        Blanda de torra ingredienserna med saffranet och chokladen i en annan bunke, rör sedan ner dem i smeten till en slät deg.

·        Rulla ut degen till 3 längder och lägg på en plåt, smord eller med bakplåtspapper. Grädda längderna i 15 minuter. Ta ut plåten ur ugnen och stäng av värmen.

·        Skär längderna diagonalt i ca 2 cm breda bitar. Ställ tillbaka plåten i ugnen och låt bitarna stå i eftervärme tills de är genomtorra och knapriga.


 

 
Jul
Av Bidrottningen - 5 november 2008 17:48

I går fick vi celebert besök i trädgården. En söt liten ekorre satt och kikade på mig. Det var länge sedan vi hade en ekorre här så jag passade på att föreviga händelsen.Tyvärr blev inte bilderna de bästa. Om det beror på kameran eller fotografen funderar jag fortfarande på. *s*

Presentation

Jojo 19981219 - 20110308

 

Djurskyddsföreningen NeverNeverLand

Yes please

 

Blog candy

 


  

Blinkies

ISO 9001 Training ISO 9001 Training Food_and_Drink Blinkies Free Smileys ISO 9001 Training TV Blinkies Free Smileys Free Avatars

Utmaningar/Challenges

 

 

 

Kategorier

Kalender

Senaste inläggen

Arkiv

Uppdaterade scrapbloggar

Tidigare år

Länkar

Besöksstatistik

Visitors

free counters

Sök i bloggen

Fråga mig

0 besvarade frågor

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards